Syairah Ismail | JOHORians | UKMians | Finally i found my Imam :)

Tuesday, February 16

Story of My Life #5 : Pengalaman Kerja

kawan gila dekat company.
tik tok tik tok masa berjalan. praktikal dah selesai dan secara rasminya aku jadi penganggur bertauliah haha. sambil-sambil duduk mereput kat rumah tu tunggu nak konvo, sibuk juga aku hantar resume minta kerja, pergi interview tapi kebarangkalian untuk berhasil tipis. alasan diberi memang memacam tapi tak mengapa. akan ada rezeki insyallah. lepas 3 bulan akhirnya dapat kerja di Klang. homeiii memang jauh dari rumah tapi parents aku bagi sebab nanti lepas kawin aku kena duduk dekat dengan husband kan.


pengalaman kerja memang sangat berguna. time tu baru aku tahu selok belok dunia pekerjaan yang sebenar. tak sama dengan time praktikal. dulu praktikal di badan berkanun, kerajaan. tapi bila kerja dalam bidang swasta jauh sangat beza. kena pandai adapt dengan persekitaran. tempat kerja ni memang jauh beza dengan apa yang aku belajar, belajar HR ekonomi tapi kerja berkait dengan logistics, warehouse, shipment. memang banyak benda baru yang aku belajar, kira benefit untuk aku. even kerja tak lama mana tapi syukur dengan rezeki dan pengalaman yang diberi. insyallah aku akan manfaatkan untuk kerja yang mendatang. akan merindui orang disitu, dan kerja, serta benda yang baik-baik je hihi

 
 okay berbalik pada tajuk konvo tu. Degree in Economics. Alhamdulilah berjaya menamatkan pengajian dan mendapat segulung ijazah. Syukur sesangat. 

 
i choose to be HAPPY ツ

No comments:

Post a Comment