Syairah Ismail | JOHORians | UKMians | Finally i found my Imam :)

Wednesday, March 14

nak balik !!!

terima kasih untuk jawapan itu . aku dah happy-happy nak balik rumah . dah lama aku tunggu ayah aku cakap. "okey angah boleh balik". tau tak dah lama aku tak balik . jumpa parents adik akak aku . salah ke aku nak minta kebenaran balik awal . kalau aku tak datang program hijau anjuran matrik pun aku rasa tak menjejaskan majlis . bukan aku yang nak rasmikan pun . dari 2500 lebih students kat matrik ni , sorang tak hadir aku rasa tak bagi kesan apa-apa . dewan penuh lagi la . minggu ni juga la nak buat gotong royong blok . kenapa la time macam ni nak buat program lagi =.=

reasons aku nak balik awal hari jumaat  :
  1. nak pergi batu pahat , ambil mak aku
  2. jumaat malam akak aku nak naik bus balik terengganu . bas dia pukul 10 . kalau tolak pukul 5 petang , andai jalan jem , sempat ke sampai kota pukul 10 naik bus?
  3. lepas ni dah tak boleh balik . program banyak + preparation untuk exem last sem 
  4. dah macam nak gila duk matrik lama-lama
  5. nak shoping tengok wayang release tension
  6. aku dah RINDU FAMILY aku sangat la .
kenapa tak faham??? mungkin memang salah aku . ngada-ngada nak balik minggu ni . lepas rayuan ditolak , telefon ayah aku (sambil kawal suara . memang dah menangis waktu itu) 

aku : abah , minggu ni angah tak jadi la balik . matrik ada program . lagipun nanti along tak sempat nak naik bus kalau gerak lambat . lain kali je la angah balik
abah : tapi bila lagi angah nak balik? tak pe ke kalau tak balik ni? 
aku : takpe

terkilan sangat . 

i choose to be HAPPY ツ

3 comments:

  1. follow here.. nice blog
    salam perkenalan dari Afiq

    hit afiq here
    http://afiqyassin.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. dah follow kak syaira :D homesick?

    ReplyDelete
    Replies
    1. okey tq :)
      sangat homesick ! macam dah nak gila ni , hehe

      Delete